Nieuws

Laurens Simonse werd zijn eigen bedrijf uitgezet

Niet elke onenigheid hoeft uit te monden in een scheiding. Sterker nog een bezoek aan mediator kan soms meer voor je doen dan dat je zelf voor mogelijk had gehouden. Voor mij als mediator zijn dit de mooie verhalen …

14.08.21 Laurens Simonse keerde na een periode van afwezigheid terug als directeur bij zijn eigen bedrijf. Hij vond het verrassend leuk om weer de baas te zijn. Maar zijn mededirecteur dacht daar heel anders over.

Lees meer

Dorpsrel in Bilthoven …

11.06.21 Dorpsrel in Bilthoven; eigenaar van de Plus weigert garageboxen te verkopen op plek aar nieuwe supermarkt van Jumbo moet komen. In de ‘supermarktoorlog’ in Bilthoven staan vastgoedman Kees Jan Hoes en Gert Smit lijnrecht tegenover elkaar. Hoes wil een Jumbo bouwen maar Smit, eigenaar van de concurrerende Plus verderop, wil zijn garagebox op de bouwlocatie niet opgeven.

 

Lees meer

Mediators over coronarellen:’Het is onverstandig een mening te negeren’

04.02.2021 Frustratie over bijna een jaar maatregelen tegen corona maakt allerlei groeperingen woedend. Hulpverleners, ministers, journalisten en wetenschappers krijgen de volle laag, tot rellen aan toe. Hoe breng je mensen die elkaar naar het leven staan dichter bij elkaar?

Lees meer

Meer conflicten op werk sinds corona: ‘Soms kan men niet eens meer in dezelfde kamer zitten’

18.12.10 Door de coronapandemie staat bij veel bedrijven de druk op de ketel. Van personeel wordt veel gevraagd, terwijl zij vaak in onzekerheid verkeren over het voortbestaan van hun functie. Dat leidt tot meer onderlinge conflicten, burn-outs en zelfs werknemers die zich ziek melden omdat ze het niet kunnen opbrengen nog op werk te verschijnen. Wat kunnen bedrijven en werknemers doen om onvrede niet te laten escaleren?

Lees meer

Ontslag kan voelen als rouw: zo blijf je er niet in hangen!

15.10.20 Rouw bestaat uit twee componenten een verliespool en een herstelpool. Die twee wisselen elkaar af. Als je emoties aan de verlies kant zitten dan ben je bezig met wat je verloren hebt. Zitten ze aan aan de herstelkant, dan ben je bezig met de toekomst. Dat is een heel gezond proces. Maar als je aan een van beide kanten blijft hangen, gaat het mis. Wie in de verliespool blijft hangen, wil niet bezig zijn met de toekomst. Maar ook aan de herstelkant blijven hangen is niet gezond. Mensen die dat doen, denderen door om maar niet stil te hoeven staan bij het verlies. Op een gegeven moment liggen die met een burn-out op de grond.’

Mijn advies; Zorg goed voor jezelf, ga naar buiten en wees je bewust van je eet- en drinkpatroon. Ga wandelen of fietsen, maak je hoofd leeg en zorg voor een positief denkbeeld over jouw toekomst. En blijf vooral ook trots op jezelf.

 

Lees meer

Zes arrestaties bij burenruzie

27.07.20 Er zijn zes arrestaties verricht. Er zou met een hamer geslagen zijn. De families beschuldigden elkaar al langere tijd van pesterijen tussen de kinderen. De politie verrichtte drie aanhoudingen vanwege openlijke geweldpleging en later nog drie aanhoudingen voor het verstoren van de openbare orde. „Een 36-jarige man met ontbloot bovenlichaam beweerde dat hij door de overbuurman met een klauwhamer geslagen was”, aldus de politie. De 37-jarige overbuurman zei dat het om zelfverdediging ging.

Lees meer

Sinds de lockdown fors meer meldingen van overlast

07.06.2020 Het aantal incidenten rondom burenoverlast is de lockdown met 61 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Met stip op een: geluidsoverlast in dichtbevolkte woonwijken.

Lees meer

Plotselinge verwijten met een twijfelachtige timing

21.05.20 Het botert niet tussen de account director en de vicepresident accountzaken. Aan wie is de verstoorde arbeidsrelatie te wijten? De werknemer die niet tegen kritiek kon, korte tijd ziek was en bemiddeling stopzette, of de werkgever die een interne overstap van de man verhinderde en ongefundeerd kritiek uit?

Lees meer

Ontslagboete blijft bij coronasteun bedrijven

28.05.20 Na felle kritiek en wekenlang onderhandelen heeft het kabinet een akkoord gesloten met vakbonden en bedrijven over het tweede steunpakket voor ondernemers, werknemers en zzp’ers. De omstreden ontslagboete, die het kabinet wilde schrappen, blijft – in een andere vorm – gelden voor bedrijven die loonsubsidie krijgen. Het steunpakket blijft bovendien een maand langer van kracht, tot 1 oktober.

Lees meer